| Share

Róma szálláshelyek


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Időjárás Rómában

-18°C/-18°C
-18°C/-18°C
-18°C/-18°C


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pontos idő Rómában

Közlekedés Rómában

Ha Róma, akkor séta, látnivaló, séta, nevezetesség, séta, műemlék, séta és így tovább. A történelmi belváros a Colosseumtól, a Phanteon-on keresztül, a Trevi-kút-on át a Spanyol lépcsőig összesen 2,5 km-t foglal magában, így a látnivalók nagyrésze, egymástól nem messze, gyalog is felkereshető. Több cég városnéző buszai is járják a várost, melyekre ha jegyet váltunk (napi vagy két napi), akkor a busz útvonalának bármelyik megállójában (általában nevezetességeknél van a megálló) fel-le szállhatunk egész nap. Figyelem! Fokozottan figyeljünk testi épségünkre, és ügyeljünk arra, hogy biztonságban átérjünk az út túloldalára, ugyanis Rómában a robogósok gátlástalanul és a gyalogosokat sem féltve közlekedben a belvárosban.

 

Róma - közlekedés


- Metró:

Rómában mindössze két metróvonal van, A és B. Ez a két vonal több mint 40 km hosszú hálózatot jelent a föld alatt. A C vonal is tervezés alatt van, ami kb. 30 km hosszú lesz, és a San Giovanni, Colosseo és Ottaviano állomásoknál keresztezi majd a az A és B metróvonalakat. Elég nehéz Rómában metrót építeni, ugyanis annyi ókori emlék van még ma is a város alatt, hogy szinte lehetetlen elkerülni őket egy-egy ásatás során.


Római metró térkép


- Busz:

241 buszvonallal rendelkezik Róma, de mivel napközben meglehetősen nagy a csúcsforgallom, így érdemes őket kevesebbet használni, vagy ha mégis, akkor minél rövidebb útvonalon tegyük ezt. A buszok 05:30-24:00 óráig közlekednek. 00:10-05:30 között az ”N” jelű éjszakai buszokat lehet használni. A központi állomás a Termini-n található.


 

Róma - Busz


A 110-es busz (Rómában Trambus), amely 08:30 és 20:30 között, negyed óránként közlekedik a Termini állomástól, 15 jegyárért érinti Róma fő nevezetességeit: Colosseum, Piazza Venezia, Szt. Péter tér, Ara Pacis, Trevi kút, és gy tovább.


- Villamos

6 villamosvonallal találkozhatunk Rómában, melyk lassan közlekednek. Majdnem az egész várost behálózzák, de inkább a Termini-től keletre a legsűrűbb a hálózat. A vonalak 05:30-24:00-ig működnek.

 

Jegyek, bérletek


- B.I.T.: 1 € – általános jegy, érvényes egy metró útra vagy 75 percnyi buszhasználatra.
- B.I.G.: 4
– napi jegy korlátlan utazásra Rómán belül.
- B.T.I.: 11
– 3 napos turistajegy korlátlan utazásra Rómán belül.
- C.I.S.: 16
– heti jegy.

 

A Roma Pass-hoz kapott Roma trasport-tal a római tömegközlekedési hálózat ingyen vehető igénybe.

 

*Az árak tájékoztató jellegűek!Minden jog fenntartva – Ta-Book Hungary Kft. – 2011 | info[@]szallodacentrum.hu | Tel.: +36-1-8012700 | Fax: +36-1-3887290